Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De hit ‘Parijs’ van Kenny B. leidt tot inspiratie onder muziekmakers. In het nummer wordt gezongen ‘Praat Nederlands met me’.

parijspapiados

Nadat er al tientallen varianten variërend van ‘Praat Fries met me’ tot ‘Praat Rotterdams met me’ online verschenen is er nu ook een Papiamentstalige versie van het nummer: ‘Papia Papiamentu ku mi’.
‘Parijs’ van Kenny B. doet het goed in de hitlijsten: in Nederland staat hij al negen weken in de Top 40, waarvan zeven weken op nummer één. Ook op Curaçao doet het nummer het goed, zo staat het al zes weken in de Bright Top 40 en was de hoogst genoteerde positie eveneens nummer één.
Voor de band Sleeves en co-producer Gino Cova genoeg reden om het nummer onder handen te nemen. Wat begon als een leuk idee van bandlid Edwin Bonne en een muzikaal geintje gebaseerd op het, volgens Cova, ‘geniale nummer van Kenny B.’ is ondertussen flink uit de hand gelopen. ,,EJ heeft hoofdzakelijk een heel leuke tekst opgeschreven waarin het verhaal zich nu op Curaçao afspeelt. En deze versie vol passie ingezongen zoals alleen hij dat kan”, legt Cova uit. ,,Alles kwam bij elkaar en het was een echte teameffort. Iedereen deed mee en heeft er waarde aan toegevoegd.”
De Papiamentstalige-versie kwam woensdag uit maar is nu al bijna duizenden keren beluisterd op internet. Ook draaiden verschillende radiostations waaronder Dolfijn FM, Paradise FM, Laser, Easy en Direct, Rock en TeleCuraçao FM het nummer al. Volgens Cova krijg je spontaan een glimlach op je gezicht van het nummer Parijs, en wordt dat voor Curaçaoënaars nog eens vergroot omdat er nu ook een lokale versie is.
,,Het draagt bij aan het gevoel dat we allemaal Curaçaoënaars zijn. Het gaat niet alleen over liefde maar ook over vaderlandsliefde. We hopen de trots te raken van mensen en de wereld er een beetje rooskleuriger mee te maken”, vertelt hij. Volgens Cova wordt bij het horen van dit nummer snel spontaan meegezongen. Hij twijfelt er niet aan dat bij optredens van Sleeves waarbij zij het nummer ten gehore zullen brengen er eveneens hard meegedaan zal worden. Het aanstekelijkst lijken de zinnen ‘Mi stima bo’ en ‘Mi ta yu di Kòrsou’. ,,En als je dat maar vaak genoeg hardop zingt ga je het vanzelf voelen.”
Cova hoopt dat veel meer mensen het nummer zullen horen en daardoor blij zullen worden. ,,En wie weet wordt het wel zo groot dat zelfs Kenny B. het een keer mee komt zingen.”
Het nummer is te beluisteren via de Facebookpagina van Sleeves. Een videoclip is onderweg: afgelopen weekend is er gedraaid om een toepasselijke clip bij het nummer op te nemen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).