Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Port of Spain - Tien turners van Animo zijn met vijf bekers en 22 medailles teruggekeerd naar Curaçao. Ze deden afgelopen weekend mee aan de open nationale kampioenschappen turnen in Trinidad en Tobago en dat was zeker niet onverdienstelijk.

animo

Volgens Esther van der Gulik van stichting Animo hebben alle turners en turnsters een heel goede wedstrijd gedraaid. ,,Soms waren de zenuwen even te veel en ging er iets niet zoals het hoort, maar over het algemeen kunnen we zeggen dat iedereen maximaal gepresteerd heeft.” Uitschieters waren Leonardo Obispo (1e plaats heren niveau 4), Darin Plaate (2e plaats heren niveau 4), Syl Limburg (1e plaats heren niveau 4) en Kira Jonker (3e plaats sprong dames niveau 2).
Animo ziet het als een hele eer om uitgenodigd te worden voor de open nationale kampioenschappen. Er wordt in Trindad en Tobago veel aan turnen gedaan: er zijn 15 turnclubs, en ze hebben regelmatig turners en turnsters die deelnemen aan wedstrijden op het hoogste niveau over de hele wereld.
Animo vaardigde zeven turnsters en drie turners af: variërend van niveau 1 tot en met niveau 5. Niveau 1 is het eerste niveau boven het instapniveau en niveau 10 is het hoogste niveau. Van der Gulik: ,,Omdat we op Curaçao alleen onderlinge wedstrijden kennen, en geen competitie, was de wedstrijd een compleet nieuwe ervaring voor de turners en turnsters. Naar een ander land, in een grote hal met juryleden uit de Verenigde Staten je oefeningen laten zien, dat is nogal wat.” Vanwege het late tijdstip van informatie voor de organisatie hadden ze ook maar een zeer kort voorbereidingstraject om de voorgeschreven oefeningen te leren.
Volgens Animo zijn ‘al die prijzen’ een beloning voor het harde trainen van de afgelopen tijd. ,,Maar de onvergetelijke ervaring van een wedstrijd in het buitenland, de contacten die ze op hebben gedaan met andere sporters en de enorme teamspirit die er was, zijn niet minder belangrijk. Animo is trots op de kanjers Sophie Bos, Noa Helberg, Annamarijn Bos, Zoey Motjee, Darin Plaate, Leonardo Obispo, Syl Limburg, Kira Jonker, Aukje Moerdijk en Niya Bhojwani.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.