Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ondernemers mogen onder bepaalde voorwaarden een wapen dragen. Dat is het resultaat van een nieuw beleid dat afkomstig is uit een driehoeksoverleg tussen de minister van Justitie, Nelson Navarro, het Korps Politie Curaçao en het Openbaar Ministerie. Dat bevestigt Humphrey Josefa, woordvoerder van de Justitieminister desgevraagd.
Josefa legt uit dat ‘iedere zakenman die in de risicosfeer valt’ een aanvraag voor een wapenvergunning kan indienen. Het gaat om ondernemingen met ‘veel geld in huis’, zegt hij. Daarbij moet worden gedacht aan bijvoorbeeld juweliers. Niet iedere ondernemer die een wapen aanvraagt zal deze vergunning zomaar krijgen: per geval zal door het Bureau Bijzondere Wetten worden geëvalueerd of de toestemming wordt verleend.
Volgens de woordvoerder moeten ondernemers die in aanmerking willen komen voor een wapenvergunning, voldoen aan een serie ‘zeer strenge criteria’. Zo moeten er schiettesten en schietexamens worden afgelegd, worden er psychologische testen afgenomen en moet er onder meer een bewijs van goed gedrag worden overgelegd. Hoeveel ondernemers al gebruik hebben gemaakt van deze nieuwe regeling is nog niet bij Josefa bekend.
Atrako’s worden veelal gepleegd onder bedreiging van een vuurwapen. Zo werd recent nog de Esperamos Supermarket aan de Jan Noorduynweg overvallen op klaarlichte dag. Daar bedreigden twee gewapende mannen een kassière, waarop zij geld moest afgeven. Ook was er de gewapende Venezolaanse overvaller, die uit een raam klom om de juwelier in de Renaissance Mall te overvallen. Maar ook toko’s zijn vaak het doelwit van gewapende overvallen.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).