Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het wordt een zware wedstrijd, zondag, in Havana. Gisteren speelde het Curaçaose nationale voetbalelftal, onder leiding van adviseur Patrick Kluivert, gelijk in een volgepakt SDK-stadion.


Met 0-0 op het scorebord gingen de spelers na 94 minuten van het veld. Gevochten heeft het elftal zeker, maar de gecreëerde kansen, waaronder een schot op de lat, werden niet benut. De laatste tien minuten moest Curaçao het zelfs met tien man doen, nadat Gianluca Maria met een rode kaart het veld werd afgestuurd.
De onofficiële bondscoach Kluivert baalde gisteren zichtbaar van het resultaat. Volgens hem was Cuba sterk in de verdediging en kwam daarom het gewenste positiespel niet tot uiting. Kluivert benadrukt dat er ‘nog niets aan de hand is’ en dat ook Curaçao een aantal kansen heeft gekregen.
Over de wedstrijd in Havana zegt hij dat ‘dat een andere wedstrijd is’. ,,Ik ben nog steeds heel optimistisch, we hebben nog een heel mooie wedstrijd in Cuba.” Kluivert stelt dat de wedstrijd van gisteravond nu snel geanalyseerd gaat worden, zodat ‘we er in Cuba goed voorstaan’. Kans is dat er zondag meer directer spel wordt gespeeld vanwege het andere veld in Cuba.
Curaçao lijkt aan Cuba een sterke tegenstander te hebben, zondag om 16.00 uur wordt de return gespeeld en zal blijken of Curaçao het WK in 2018 voorgoed uit het hoofd moet zetten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).