Van onze redactie
Willemstad - Het dak van de Fortkerk gaat na anderhalf jaar aan voorbereidingen vervangen worden en de kerk zelf zal zowel van binnen als van buiten geverfd worden, dat maakt de Stichting Behoud Fortkerk bekend.

De restauratie zal ruim vier maanden in beslag nemen en in die periode is de kerk gesloten. De kerkdiensten voor de kerkbezoekers van de Fortkerk zullen in de Emmakerk plaatsvinden.
,,We hebben half mei het contract getekend met Stichting Monumentenfonds Curaçao. Het Monumentenfonds subsidieert een substantieel gedeelte van de totale kosten voor een bedrag van 600.000 gulden en daarnaast hebben vele bedrijven, gemeenteleden en andere particulieren een donatie gegeven waardoor het nu mogelijk is om de restauratie uit te laten voeren”, aldus de stichting.
De restauratie begint met het torentje op het dak, dat allerlei scheuren vertoont. Daarna zal het gehele dak in zes gedeelten vervangen worden en vervolgens wordt de kerk van binnen en van buiten geverfd. Ook worden lekkages bij diverse raampartijen verholpen.
,,De Stichting Behoud Fortkerk hoopt dat met deze restauratie de bijna 250-jarige Fortkerk (een kwart millennium!) weer jaren mee zal gaan en een thuis blijft voor haar kerkelijke gemeente en muzikale uitvoeringen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).