Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op Hato, de internationale luchthaven van Curaçao, heeft gisteren een ‘ontvoering‘ plaatsgevonden, waarbij er volgens getuigen ook geschoten zou zijn.
Dat heeft politiewoordvoerder Imro Zwerwer tegenover het Antilliaans Dagblad bevestigd. De woordvoerder zei echter ook dat de politie ter plekke geen hulzen had aangetroffen en nog onderzoekt of er misschien gebruik is gemaakt van een revolver. De politiecentrale was wel gebeld met de mededeling dat er op Hato geschoten was.
Het incident deed zich omstreeks 21.00 uur in de avond voor, nadat er een vliegtuig uit Nederland was geland. Twee vrouwen en een man die uit het buitenland arriveerden stapten in een auto om weggebracht te worden. Op een gegeven moment zou de persoon die hen ophaalde echter niet achter het stuur zitten, maar een voor het trio onbekende man. Bij het ter perse gaan van deze krant was het voor de politie nog onduidelijk wat zich exact heeft voorgedaan.
Uit het voorlopige onderzoek is in ieder geval gebleken dat de man en één van de vrouwen uit de auto is gesprongen, omdat ze de chauffeur niet kenden. Het is niet bekend of de wagen op dat moment al reed en zo ja met welke snelheid. De vrouw die in de auto achterbleef is door de chauffeur bij Seru Fortuna afgezet, haar bagage is daar ook achtergelaten. De auto werd later leeg aangetroffen.
De zaak is volgens Zwerwer als een ‘ontvoering’ te beschouwen omdat de drie mensen tegen hun zin in zijn meegenomen door een onbekende, zo legde de politiewoordvoerder uit. De politie was gisteravond nog bezig met het horen van de getuigen en het trio. Het is niet bekend of een van de drie mensen aangifte heeft gedaan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).