Van een onzer verslaggevers
Willemstad – ,,Het is een soort gekkenhuis geworden na de bekendmaking van Usher en Emeli Sandé”, dat vertelt woordvoerder van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) Percy Pinedo lachend.

Vooral internationaal is er, zegt hij, veel aandacht voor het grootste muziekfestival van het eiland.
Zo krijgt de organisatie veel vragen vanuit Suriname en Aruba. ,,Het was al een te gekke line-up”, stelt Pinedo. ,,Maar na de bekendmaking van deze twee namen hebben wij direct gemerkt dat de interesse toenam.” Toch was er vanuit de regio en verder al grote interesse na de bekendmaking van de komst van Enrique Iglesias.
Op vrijdag 4 september geeft de Engelse zangeres Emili Sandé een optreden op het Sir Duke-podium. Een dag later, op zaterdag 5 september, geeft Usher een optreden op het Sir Duke-podium. Met de bekendmaking van deze twee artiesten is de line-up nu compleet. Daarnaast zal tijdens het festival de Hot 8 Brass Band uit New Orleans te zien zijn als ‘artist on the move’.
Usher deed op zijn dertiende mee aan de televisietalentenjacht ‘Star Search’. Daarna werd hij getekend door L.A. Reid en een deel van zijn eerste album ‘Usher’ werd geproduceerd door P. Diddy. Usher wordt door de Recording Industry Association of America gerekend tot de best verkopende artiesten uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis, met een totaal aantal verkochte albums van 65 miljoen wereldwijd. Hij won diverse prijzen, waaronder acht Grammy Awards, en werd bestempeld als #1 Hot 100 artiest van de jaren 2000. Billboard noemde hem een van de succesvolste muzikanten van dat decennium, waarbij het album ‘Confessions’ uit 2004, wordt beschouwd als het beste soloalbum van die jaren.
Emeli Sandé is een R&B singer/songwriter en soulzangeres en brak door met haar debuutalbum ‘Our Version Of Events’ met daarop de hits ‘My Kind of Love’, ‘Read All About It, Pt. III’ en ‘Next to Me’. Het album stond wekenlang op de eerste plaats van de Britse hitlijsten en was het bestverkochte album van dat jaar. Ook trad Sandé op tijdens de openings- en de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Een jaar later won ze bij de Brit Awards twee prijzen: voor Best British Female Artist en voor British Album of the Year.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.