Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het nodeloos kwellen van dieren op Curaçao is - conform artikel 3.10 van het Wetboek van Strafrecht Curaçao - strafbaar. Dat laat het Openbaar Ministerie van Curaçao weten. Een straf is mogelijk van ten hoogste een maand of een geldboete van de tweede categorie (5.000 gulden).
Het gaat in dit geval om kwellingen zoals het nodeloos pijn doen van een dier door de gezondheid van het dier te benadelen en het van verzorging te onthouden. Het Wetboek van Strafrecht geeft ook specifieke voorbeelden zoals het castreren van een dier anders dan door een dierenarts, een hond als trekkracht te gebruiken, de oorschelpen van een hond te verkleinen en de staartwervelkolom van een dier te verkorten.
Iedere burger kan van nodeloze kwellingen van dieren aangifte doen. Dit moet gebeuren bij het dichtstbijzijnde politiebureau. ,,Het beste is om een aangifte gepaard te laten gaan van een gedegen verslag en video- of fotomateriaal waarop het strafbare feit zichtbaar is”, zo laat het OM weten. ,,Er zijn tal van organisaties die u bij het doen van aangifte bij de politie met raad en daad kunnen bijstaan. Op Curaçao zijn vele organisaties actief waaronder de Dierenbescherming Curaçao, de Curaçao Animal Rights Foundation (Carf), Stichting Dierenhulp Curaçao, Stichting DOG, Pets Rescue Curaçao, Kuida Kabai (Paardenzorg), Rescue Paws Curaçao, Alle Hadoc, i-Animal Foundation, Curaçao Animal Rescue and Education (CARE) en dierenbeschermers zoals Stanley Ignacio.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).