Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Dolfijn Copan is vereeuwigd in steen. Tien jaar lang was hij de koning van Dolphin Academy en ook internationaal is hij bekend door zijn rollen in vele films en series zoals de televisieserie Flipper.

dolfijncopan2

Om hem te herinneren en te eren werd er onlangs een standbeeld onthuld.
Yubi Kirindongo maakte het beeld. Copan is voor Curaçao Dolphin Academy onsterfelijk vanwege zijn enthousiasme voor de dubbele voorwaartse salto tijdens de dolfijnenpresentatie en de ontelbare mooie herinneringen van de bezoekers die een dolfijnenprogramma met Copan hebben gedaan.
Elke ochtend bepaalde Copan welke vrouwtjesdolfijn zijn favoriet was en op basis daarvan maakten de trainers de definitieve indeling van programma’s. Hij zwom als eerste mannetjesdolfijn in de open oceaan bij het Sea Aquarium en heeft dat later overgedragen aan zijn afstammelingen.
Copan is in 2012 overleden op 33-jarige leeftijd, maar heeft in zijn tien jaren bij Dolphin Academy met succes 7 kinderen verwekt bij 6 verschillende vriendinnen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).