Door Jose de Bruin
Willemstad - Het was zeker niet de eerste keer dat het Nederlandse zangduo Nick en Simon Curaçao en Bonaire aandeden, maar het was misschien wel de snelste keer.

 

Vrijdagmiddag kwamen ze aan op luchthaven Hato, en vrijdagavond stonden ze op het podium bij Kokomo Beach. Zaterdag was Spice Beach op Bonaire aan de beurt om woensdag weer in het Nederlandse Roosendaal te spelen.
Het gaat Nick en Simon voor de wind. En dus is er geen tijd voor de gebruikelijke week vakantie die het duo meestal vastplakt als ze de eilanden aandoen. Dat doet niets af aan het niveau van het optreden. En ook het feit dat ze zojuist een ruime negen uur in een vliegtuig hadden gezeten blijkt niets af te doen aan de energie die Nick Schilder en Simon Keizer in het optreden steken.
Er blijkt ook op Curaçao een groepje die-hard fans te zijn van het Volendamse duo. Bij het openen van de deuren rond 19.00 uur, schieten zij naar voren en hangen tegen het dranghek aan wachten op de twee mannen die behalve zingen ook veelal te zien zijn in verschillende televisieprogramma’s.
Onder luid gejuich wordt het tweetal dan ook ontvangen. ‘De Soldaat’ wordt ingezet en door een enkele enthousiasteling al uit volle borst mee gezongen. In een razend tempo worden er een aantal van de hits van het duo afgewerkt. Het publiek is overwegend Hollands en beweegt, mogelijk door zonverbrande lichaamsdelen, een beetje moeizaam. Maar na een paar biertjes wordt het gejuich en het meezingen steeds harder. Zelfs diegene ‘die alleen maar meegingen voor de gezelligheid’ kunnen het niet laten mee te mompelen bij een aantal van de grote hits.
Het duo is niet alleen geliefd om hun soms gevoelige maar vaak aanstekelijke nummers maar ook om hun interactie met het publiek. Dat blijkt wel als Simon aandacht besteed aan de zeven jarige Chris. Hij heeft een brief geschreven aan het duo waarin hij schrijft het zo leuk te vinden dat ze op Curaçao zijn omdat hij altijd naar The Voice Kids kijkt.
De mannen op het podium, en de band daaromheen, hebben er zichtbaar zin in. En ze verrassen. Want naast ‘Kijk om Hoog’, ‘De dag dat alles beter is’, ‘Lippen op de mijne’, ‘Steeds weer’ en natuurlijk ‘Rosanne’, heeft Nick voor Curaçao zijn Spaans flink geoefend. Hij liet al eerder horen Spaans te kunnen zingen, maar omdat hij heeft gehoord dat op Curaçao veel fans van Juan Luis Guerra wonen zingt hij, niet onverdienstelijk, ‘Burbujas de Amor’.
En er is meer waarmee ze verassen. Want wat doe je als je ruim negen uur in een vliegtuig zit? Als je Nick Schilder heet schrijf je een ode. En dus brengen Nick en Simon een ode aan Curaçao. Van de Handelskade, de stranden en zelfs Campo Alegre het wordt allemaal bezongen.
Daarmee heeft Curaçao de zangers weer een beetje meer in het hart gesloten. De twee brachten daarmee het beste van twee werelden samen, aan de ene kant het Hollandse Volendam en aan de andere kant het Curaçaose Kokomo Beach. De twee zangers en band kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd flitsbezoek.

Foto Alex Timmermans


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.