Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het stationsschip Zr.Ms. Zeeland heeft een enorme drugsvangst gedaan. Gedurende een routinecontrole aan boord van de vissersboot Caribbean Soul werd er 6.000 kilo wiet gevonden.

,,De samenwerking met de Koninklijke Marine en onze overige partners blijft vruchten afwerpen”, aldus de commandant van de Amerikaanse kustwacht in de sector San Juan. Niet eerder werd er zo’n grote vangst gedaan door het stationsschip van de Koninklijke Marine.
De Caribbean Soul was met 12 personen aan boord onderweg van Jamaica naar Guyana. De vissersboot werd ontdekt door een patrouillevliegtuig van de Amerikaanse kustwacht. Zij stuurden Zr.Ms. Zeeland op het vaartuig af voor een inspectie. Net voor zonsopgang werd het bootje gedetecteerd door het marineschip.
De helikopter en de snelle onderscheppingsboten met het Law Enforcement Detachement van de Amerikaanse kustwacht werden gelanceerd. Zij voerden een boarding uit op de Caribbean Soul en troffen vrijwel meteen de enorme hoeveelheid marihuana aan.
De Caribbean Soul en haar bemanning werden aangehouden en geëscorteerd naar Ponce in Puerto Rico, waar ze zijn overgedragen aan de Drugs Enforcement Agency. Commandeur Hans Lodder, Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied: ,,Dit soort grote onderscheppingen geven aan dat er voor ons werk genoeg is. Om dit voor elkaar te krijgen, is goede samenwerking en informatie uitwisseling met alle partners in dit gebied cruciaal.”

Foto Defensie Caribisch Gebied


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).