Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Regeringspartij Pueblo Soberano wil dat de Staten een energiecommissie installeren. Dat staat in een brief aan Statenvoorzitter Mike Franco van de Statenleden Jaime Córdoba, Sherwin Leonora, Wini Raveneau en Elmer Wilsoe.
De commissie moet als taak krijgen om informatie te krijgen van het ‘de door de regering aangewezen instantie’(het Multidisciplinair Projectteam, MDPT, red.) over de ontwikkelingen rondom de modernisering van de raffinaderij. Ook moet de commissie informatie krijgen over de exploitatie en exploratie van aardgas en aardolie, en de ontwikkeling van alternatieve energie, en toezicht houden op al deze activiteiten. In het algemeen moet de commissie de energiesector in de gaten houden.
De ontwikkelingen om de Isla-raffinaderij te moderniseren en aardgas en aardolie te exploreren en exploiteren, rechtvaardigen het bestaan van een energiecommissie, zo schrijft de PS-fractie. Het land voert momenteel onderhandelingen met strategische partners, en het MDPT was op bezoek in het verre Oosten. ,,Het is belangrijk dat het parlement altijd over alle informatie kan beschikken, die niet altijd openbaar gemaakt kan worden”, zo schrijft de fractie. De aanwezigheid van aardgas en aardolie in de territoriale wateren van Curaçao zal volgens de fractie van economisch belang zijn voor het land en veel werkgelegenheid scheppen. ,,Het is ook belangrijk dat de Staten ook hier de ontwikkelingen op dit gebied kunnen volgen de relevante informatie erover kunnen krijgen.”

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.