Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het lijkt alsof de Amerikaanse toerist de weg naar Curaçao steeds beter weet te vinden. Dat kan worden opgemaakt uit gisteren gepubliceerde cijfers van de Curaçao Tourist Board (CTB) over de maand april 2015. In totaal verbleven er 36.280 vakantiegangers op het eiland en dat is twee procent meer in vergelijking met april vorig jaar.
Er werden 7.207 verblijfstoeristen uit Noord-Amerika op het eiland geteld in vergelijking met 5.469 in april vorig jaar: een toename van 32 procent. Uit de Verenigde Staten kwamen 31 procent meer toeristen: 5.329. Uit New York kwamen ruim een kwart meer toeristen naar het eiland; dat heeft alles te maken met de directe vlucht naar de staat van JetBlue. Ook uit Canada kwamen er meer verblijfstoeristen naar het eiland. Het aantal verblijfstoeristen uit dit land steeg met 34 procent naar 1.878.
Uit Zuid-Amerika en Europa kwamen er eveneens iets meer toeristen. Zowel uit Zuid-Amerika als Europa steeg het aantal toeristen met één procent. Opvallend is dat het aantal Surinaamse verblijfstoeristen flink steeg: met 26 procent. Ook het aantal Duitse toeristen steeg met een kwart naar 1.937, in vergelijking met 1.448 Duitse toeristen in april 2014.

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.