PAR, PAIS en MAN willen debat over aanpak veiliger verkeer
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In een brief aan Statenvoorzitter Mike Franco hebben coalitiepartij PAIS en oppositiepartijen PAR en MAN een Statenvergadering aangevraagd over de verkeersveiligheid. Zij pleiten voor een autoriteit die zich onafhankelijk bezighoudt met het verbeteren van de verkeersveiligheid.
Bij deze vergadering zouden ministers Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Nelson Navarro van Justitie, Irene Dick van Onderwijs, Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling en Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur aanwezig moeten zijn, zo is het verzoek van de drie partijen.
,,Volgens de cijfers die wij de afgelopen dagen onder ogen hebben gekregen, waren er in 2014, 1.000 verkeersongelukken meer dan in 2013, hier op Curaçao. Dit komt volledig overeen met het gevoel dat wij over 2014 hebben. Gedurende het jaar hebben we verschillende keren gemerkt hoe onveilig het in het verkeer is en dus stellen we voor dat er een autoriteit wordt opgericht opdat er een entiteit is die onafhankelijk tegenover de verschillende spelers rond het verkeer staat”, zo staat in de brief aan Franco.
Jesus-Leito licht toe dat het belangrijk wordt dat dit onderwerp partij-overstijgend aangepakt gaat worden. ,,Er zijn veel gevaarlijke wegen waar veel ongelukken gebeuren, zoals de Helmin Wiels Boulevard, de weg naar Westpunt en de Santa Rosaweg. Er wordt bovendien met veel te hoge snelheid gereden en er zijn de laatste tijd veel ongelukken met motoren. Een verkeersautoriteit kan toetsen of het beleid wel werkt en effect heeft.”
De partijen willen bovendien tijdens de vergadering met de vijf ministers aandacht vragen voor educatie op het gebied van verkeersveiligheid. Jesus-Leito: ,,De bevolking moet zelf bewuster worden. Vertrek op tijd van huis zodat je niet veel te hard hoeft te rijden, neem een galante houding aan in het verkeer, het kan niet zo zijn dat op elke straathoek een politieagent de wacht moet houden.”

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).