Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De kikvorsmannen van het Korps Mariniers trainen de komende weken in de wateren van Curaçao.

kikvorslui

Hier worden de ‘kikkers’ getraind in het werken met onderzeeboten, onderwaterscooters en tactische verplaatsingen onder water. Ook trainen de kikvorsmannen uitgebreid het ontsnappen uit en terugkeren in een onderzeeboot.

De Nederlandse onderzeeboot Zr.Ms. Bruinvis liep gisterochtend om 10.00 uur de haven van Willemstad binnen voor een havenbezoek. Voor binnenkomst had de onderzeeboot inlichtingen vergaard ten behoeve van counterdrugsoperaties. De onderzeeboot gaat oefenen met de ‘Maritime Special Operations Forces’ van het Korps Mariniers.
De maritieme omgeving in het Caribisch gebied is een ideaal gebied ter voorbereiding op een mogelijke inzet van de kikvorsmannen in warmwatergebieden. In de Caribische Zee kunnen de kikkers een aantal scenario’s oefenen, die elders in de wereld niet te realiseren zijn.
Nederlandse onderzeeboten worden frequent ingezet voor het vergaren van informatie en inlichtingen ten behoeve van militaire en civiel-militaire operaties. Zo ook in het Caribisch gebied, waar inlichtingen worden verzameld ten behoeve van counterdrugsoperaties. Deze taak werd onder meer uitgevoerd door Zr.Ms. Dolfijn (2014), Zr.Ms. Walrus (2007) en Zr.Ms. Zeeleeuw (2006). Foto Koninklijke Marine


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).