Van een onzer verslagevers
Willemstad - De 13e Ennia Montaña Bike Classic was vorig weekend voor de wielrenners door de harde wind een stevige strijd.

De 21-jarige Bryan van Rutten won zonder veel tegenstand. Hij had bij de finish een voorsprong van anderhalve ronde op het peloton. Van Rutten won behalve de hoofdprijs ook de sprintprijs. De winnaars in de categorie Sub Master en Master zijn respectievelijk Maarten Piek en Roland Gieling. Bij de dames won Nuhely Emerenciana en in de categorie meisjes 12-13 jaar was Zuwena Valks de beste. In de categorie Beginners was Lisander Antonia de beste en bij de Juniors waren de winnaars Jasper Kiburg (17-18), Dorian Vogels (15-16), Reynard Rosinda (14), Largo Vogels (12-13) en Auric Rosinda (11).
De jeugd reed niet alleen voor het dagsucces, maar ook voor de preselectie voor het Caribbean Championship Youth dat in juli in St. Maarten wordt gehouden. De Curaçaose Wielerbond heeft hiervoor elf jeugdrijders geselecteerd, die worden getraind door Laurens Keesen. De definitieve selectie wordt bepaald aan de hand van hun houding, discipline en het resultaat op het nationaal kampioenschap in juni.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).