Van een onzer verslaggevers
Willemsad - JCI IOBA Curaçao en Banco di Caribe organiseren voor de zevende keer het project 'The Creative Young Entrepreneur Award'.

cyea

Met de wedstrijd willen de organisatoren het belang van ondernemerschap onder jongeren benadrukken. De inschrijving voor deelname aan deze competitie is inmiddels geopend.
De Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) is een jaarlijks project van JCI IOBA (Involvement of Banda Ariba) Curaçao, een van de lokale organisaties die geaffilieerd zijn aan de Junior Chamber International (JCI). ,,De JCI is een wereldwijde organisatie van leiders in de leeftijdscategorie van 18 tot 40 jaar die zich inzetten om een positieve verandering teweeg te brengen in onze samenleving. Het doel van de CYEA is het herkennen en waarderen van succesvolle jonge ondernemers op Curaçao. Door middel van deze prijs wordt de rol van creativiteit in hun productiewijze of vorm van dienstverlening benadrukt. Ook wil JCI IOBA Curaçao met dit project ondernemerschap onder jongeren stimuleren”, aldus de organisatie.
Net als in voorgaande jaren stelt Banco di Caribe, de hoofdsponsor van het project, een prijs beschikbaar van 10.000 gulden voor de winnaar van de CYEA, ter investering in zijn of haar onderneming.
,,JCI IOBA Curaçao en Banco di Caribe zijn op zoek naar creatieve jonge ondernemers die een bedrijf zijn begonnen of een positieve verandering hebben doorgevoerd in een bestaande onderneming. Dit door een nieuw product of nieuwe dienst te ontwikkelen, een belangrijke verandering in de bedrijfsprocessen of in de verkoopactiviteiten te hebben geïntroduceerd of bedrijfsproblemen op een creatieve manier te hebben opgelost.”
Het thema van de CYEA is dit jaar 'Crafting your business'. ,,Het programma helpt jonge ondernemers of jongeren die ondernemer willen worden om de essentiële elementen te identificeren die noodzakelijk zijn voor een duurzame en succesvolle onderneming. Het uiteindelijke doel is om deze jongeren alle instrumenten te geven om hun onderneming te vormen”, legt JCI IOBA uit. In het kader van dit project zal JCI IOBA Curaçao de komende maanden verschillende activiteiten organiseren.
Het hoogtepunt van het project is de verkiezing van de meest creatieve jonge ondernemer en toekomstige ondernemer van 2015. Elke deelnemer, bestaande of toekomstige ondernemer, in de leeftijd van 18 tot 40 jaar kan zich inschrijven voor de Creative Young Entrepreneur Award 2015. Geïnteresseerden kunnen zich zelf opgeven of kunnen door iemand anders worden genomineerd. Uit de deelnemers zal een winnaar worden gekozen door een lokale jury bestaande uit bekende en/of succesvolle personen die actief zijn in het bedrijfsleven op Curaçao.
Meer informatie is te verkrijgen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en via onderstaande website.
www.iobacyea.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).