Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Openbaar Ministerie (OM) wil zich hard gaan maken om een officier van justitie vrij te maken, zodat hij zich volledig kan gaan richten op dierenmishandeling.

Die toezegging deed hoofdofficier Heiko de Jong tegenover vertegenwoordigers van dierenorganisaties.
Dat bevestigt woordvoerder Norman Serphos van het OM desgevraagd. ,,De hoofdofficier gaat kijken wat de mogelijkheden zijn en komt daarop terug in een vervolggesprek.” Wanneer een tweede overleg zal plaatsvinden is nog niet bekend. Dit zal tegelijk met het aanbieden van de petitie zijn die de dierenorganisaties online zijn begonnen tegen dierenmishandeling.
Mensen kunnen nog altijd de petitie ondertekenen, ruim 7.100 mensen hebben dit inmiddels gedaan. In de petitie wordt het OM gevraagd actief op te treden tegen dierenmishandeling op Curaçao. Dierenmishandeling is strafbaar, maar volgens de dierenorganisaties betekent zo’n wet niets als er niet streng tegen opgetreden wordt.
Het OM ontving Karin Wooning, Mirjan Seppenwoolde van stichting Dierenhulp en Siegmond van Lamoen van I-Animal. Zij vertegenwoordigden ook de organisaties Curaçao Animal Rights Foundation (Carf), Stichting Dog, Pets Rescue Curaçao, Kuida Kabai, Rescue Paws Curaçao en Alle Hadoc. Al deze organisaties hebben zich verenigd in Platform Dierenwelzijn Curaçao.
Het gesprek tussen het OM en het Platform Dierenwelzijn duurde ruim een uur, waarin het OM heeft aangegeven via sociale media meer aandacht te zullen gaan geven aan dierenmishandeling en ook zal het OM er meer op wijzen dat dit strafbaar is gesteld in het Wetboek van Strafrecht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).