Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao Airport Partners (CAP) overweegt de mogelijkheid om in de toekomst geen verschil meer te hebben in de airport tax voor internationale bestemmingen en reizen naar de Beneden- en Bovenwinden, zo blijkt uit een persbericht van de CAP.

De optie is ter sprake gekomen tijdens een overleg van CAP en partners in de luchtvaart, waarbij er gesproken is over nieuwe luchtvaarttarieven. Als het verschil wordt opgeheven, zou de airport tax voor internationale vluchten aanzienlijk verlaagd kunnen worden, dat zou een positief effect op het toerisme kunnen hebben, aldus de verklaring. 

Aan het overleg namen vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen deel en overheidsinstellingen op het gebied van luchtvaart. Daarbij is gesproken over de tarieven voor de periode 2016-2018. In mei vindt er weer een overleg plaats. Uiterlijk eind juli moet CAP het voorstel voor de nieuwe tarieven bij het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning indienen en bij Bureau Telecommunicatie en Post. In december 2012 werden de tarieven voor het laatst gewijzigd.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.