Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Curaçao Ports Authority (CPA) heeft afgelopen vrijdag de concessie- en huurovereenkomst met Van Oord Marine Ingenuity (Van Oord) vernieuwd. Dat is gisteren bekendgemaakt.

cpavanoord

,,De vernieuwde overeenkomst is een gemoderniseerde versie van de voorgaande, hetgeen blijk geeft van de verantwoordelijke wijze waarop CPA commerciële ontwikkelingen beheert binnen de havens van Curaçao”, aldus CPA in een schriftelijke verklaring.
Van Oord exploiteert sinds 2003 een regionaal ondersteunende maritieme constructie-unit vanuit het Schottegatgebied. ,,Als ontwikkelaar van de havens van Curaçao zoekt CPA continu naar toonaangevende maritieme bedrijven zoals Van Oord, die een toegevoegde waarde leveren aan de maritieme industrie van het eiland, om zich te vestigen in onze havens”, aldus CPA.
Van Oord heeft haar hoofdvestiging in Nederland en is wereldwijd actief als toonaangevende aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore energieproducten met een moderne vloot van meer dan honderd schepen en ander gespecialiseerd materiaal. Het bedrijf is gespecialiseerd in zowel de ontwikkeling als de uitvoering van projecten en is onder meer betrokken geweest bij projecten zoals Palm Jumeirah in Dubai, de uitbreiding van de Maasvlakte 2 van de haven van Rotterdam, het baggeren en opvullen van gleuven, het aanleggen van verschillende windmolenparken en de installatie van pijpleidingen wereldwijd.
Vanuit de regionale basis in Curaçao, die bestaat uit meer dan 80 procent lokale werknemers, zal Van Oord blijven werken aan werving binnen de regio, zo laat CPA weten. Met de vernieuwing van de concessie- en huurovereenkomst, wordt Van Oord in de gelegenheid gesteld haar regionale basis in Curaçao te consolideren en de activiteiten vanuit Curaçao nog vele jaren te blijven voortzetten. ,,Met de vernieuwing van de overeenkomst heeft CPA weer een andere kwaliteit dienstverlener gegarandeerd, waardoor de havencluster wordt versterkt”, aldus Humberto de Castro, de directeur van CPA.

 

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.