Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Cur-Aid is rancho Harmonia, onderdeel van Fundashon Verriet, te hulp geschoten.

De ranch kampte al geruime tijd met een gebrek aan materiaal. Cure-Aid doneerde daarop een compleet pakket aan zadels, hoofdstellen, veiligheidshelmen, rijlaarzen en stalbenodigdheden.
De officiële overhandig daarvan vond vrijdag plaats bij de ranch op de Savaan. Twee pick-ups vol dozen kwamen voorrijden en het therapeutenteam en de aanwezige jongeren waren, naar eigen zeggen, volledig verrast door ‘het prachtige materiaal dat uit de dozen kwam’.
Op rancho Harmonia wordt dagelijks therapie met paarden gegeven. De therapieën zijn gericht op de psychosociale ontwikkeling van jongeren met autisme of verstandelijk beperkingen. Hierbij kan worden gedacht aan versterking van zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel. De organisatie: ,,Ook biedt het omgaan met paarden een uitlaatklep voor emoties. Voor kinderen met lichamelijke beperkingen is het therapeutisch paardrijden een belangrijk hulpmiddel bij het ontwikkelen van een betere lichaamsbalans.”
Stichting Cure-Aid steunt al verschillende jaren diverse projecten van organisaties die hulp bieden aan kansarme groepen op Curaçao. Door middel van concrete donaties van benodigd materiaal helpen zij de stichtingen die zelf vaak onvoldoende middelen en materialen hebben.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.