Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Raad van Ministers heeft deze week het wetsvoorstel voor de exploitatie van olie en gas naar de Staten gestuurd.

Dat maakte minister-president Ivar Asjes bekend op de wekelijkse persconferentie. ,,De Raad van Ministers is akkoord gegaan met het wetsontwerp. Dat is een belangrijke stap op weg naar een nieuwe pilaar van onze economie. Na goedkeuring door de Staten is de weg vrij voor de exploitatie van olie en gas in de territoriale wateren van Curaçao.” Hiervoor is vorig jaar het bedrijf Kompania di Petroli i Gas Kòrsou nv (KPGK) opgericht.

Op de vraag of Curaçao niet te laat is met deze wet, reageerde Asjes ontkennend: ,,Er is onderzoek gedaan en de indicaties zijn positief. De kans op succes is zeker aanwezig.” Met de nieuwe wet wordt boren naar gas en olie mogelijk. Maar het voorwerk is al gedaan. Asjes vindt een vergelijking met buureiland Aruba, waar het bedrijf Repsol al een tijd bezig is met onderzoek naar exploitatiemogelijkheden, daarom niet terecht. ,,De situatie op Aruba is niet te vergelijken met Curaçao.”

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).