Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Raad van Ministers heeft deze week het wetsvoorstel voor de exploitatie van olie en gas naar de Staten gestuurd.

Dat maakte minister-president Ivar Asjes bekend op de wekelijkse persconferentie. ,,De Raad van Ministers is akkoord gegaan met het wetsontwerp. Dat is een belangrijke stap op weg naar een nieuwe pilaar van onze economie. Na goedkeuring door de Staten is de weg vrij voor de exploitatie van olie en gas in de territoriale wateren van Curaçao.” Hiervoor is vorig jaar het bedrijf Kompania di Petroli i Gas Kòrsou nv (KPGK) opgericht.

Op de vraag of Curaçao niet te laat is met deze wet, reageerde Asjes ontkennend: ,,Er is onderzoek gedaan en de indicaties zijn positief. De kans op succes is zeker aanwezig.” Met de nieuwe wet wordt boren naar gas en olie mogelijk. Maar het voorwerk is al gedaan. Asjes vindt een vergelijking met buureiland Aruba, waar het bedrijf Repsol al een tijd bezig is met onderzoek naar exploitatiemogelijkheden, daarom niet terecht. ,,De situatie op Aruba is niet te vergelijken met Curaçao.”

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.