Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In het kader van Earth Day dat morgen wordt gevierd, hebben de International School of Curaçao (ISC) en milieu- en recyclingbedrijf Green Force de handen ineengeslagen en allerlei projecten georganiseerd voor de studenten ter bewustwording van het milieu.


Verschillende studenten hebben een paar uur mee kunnen draaien met Green Force. Zo hebben zij geleerd hoe plastic flessen worden gesorteerd op keur en op plastic type. De plastic flessen komen vaak ongesorteerd aan, dit zijn dus de flessen in verschillende soorten plastic. De studenten hebben Green Force geholpen de verschillende soorten plastic uit elkaar te halen en ze te sorteren op de kleuren transparant, groen en blauw.
Verder hebben de studenten ook geleerd hoe ze IT-accudozen moeten demonteren. Dit zijn ‘battery power units’ die gebruikt worden in de ICT. ,,Dat zijn dus acht kleine accu’s die samen gemonteerd zijn in een stalen behuizing. De stalen behuizing wordt dan gedemonteerd en de accu’s worden gerecycled. Ook hebben zij geleerd hoe Green Force auto-, truck- en bootaccu’s klaarmaakt voor export en hoe het zuur geneutraliseerd wordt”, aldus Green Force.
Een van de klassen van de ISC had ook een inzamelingscompetitie georganiseerd. Deze week hebben de studenten ieder honderd flessen gebracht naar Green Force voor verwerking en recycling.
Verder hebben 27 studenten afgelopen donderdag meegeholpen met het schoonmaken van een strook mangroven rechts van Caracasbaai. ,,Deze strook is altijd vervuild met het plastic dat in zee wordt gegooid door bezoekers van het strand. Dankzij de hulp van de studenten is het nu minder vervuild en kunnen de kleine mangroveplantjes weer even ademen tussen alle aangespoelde plastic.”
,,Conservering van de mangroves is een belangrijk onderdeel voor Curaçao als we ons koraal willen beschermen tegen afvalstoffen vanuit het vasteland. Ook beschermen de mangroves het kustgebied tegen bijvoorbeeld stormen en vormen zij een kraamplaats en broedplaats voor allerlei vogels, insecten en 80 procent van de vissoorten”, aldus de milieuorganisatie. ,,Green Force doet nogmaals een beroep op de regering om de mangroves wettelijk te beschermen en te zorgen voor een duurzame ontwikkeling van ons kustgebied.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.