Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Ruim 2.500 burgers hebben inmiddels de online petitie getekend tegen dierenmishandeling. Dat laat Siegmond van Lamoen van I-Animal weten.
Met de petitie willen de actievoerders het Openbaar Ministerie in beweging krijgen actief dierenmishandeling op te sporen. ,,En dat is al een beetje gelukt, de woordvoerder van het OM heeft inmiddels contact met ons opgenomen en wil met ons om de tafel om te kijken wat er gedaan kan worden.”
Komend weekeinde zullen de actievoerders hun actie uitbreiden en met een papieren versie van de petitie op verschillende locaties staan, zodat nog meer mensen de petitie kunnen ondertekenen. Aanleiding voor de actie is het lugubere geval van een hond waarvan de ogen en de genitaliën waren verbrand. Of dit daadwerkelijk het geval is geweest of dat er iets anders met de hond was, deert volgens Van Lamoen niet. ,,Het niet goed verzorgen van een hond is ook mishandeling.”
Coalitiepartij PAIS heeft inmiddels vragen gesteld aan minister Nelson Navarro van Justitie. De partij werkt aan nieuwe wetgeving tegen dierenmishandeling. De partij wil nu van Navarro weten of hij bereid is meer aandacht te besteden aan de aanpak van dierenmishandeling. ,,Is de minister bereid een team te installeren dat als opdracht krijgt het geweld tegen dieren op te sporen?” Ook wil de partij weten hoeveel zaken van dierenmishandeling zijn aangegeven in de afgelopen vijf jaar, en hoeveel daarvan voor de rechter zijn verschenen.
Volgens Van Lamoen zal nieuwe wetgeving niet de oplossing bieden. ,,Er liggen veel gevallen van dierenmishandeling die niet opgepakt zijn. Er kunnen wetten komen, en die zijn er ook al wel, maar als het OM er geen prioriteit aan geeft om dierenmishandeling te vervolgen, verandert er niets.” I-Animal merkt dat er een hele beweging op gang aan het komen is om dierenmishandeling aan te pakken. ,,Dit is een proces waarbij educatie een belangrijke rol speelt.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.