Door René Zwart

Amsterdam - De omstreden Italiaanse zakenman Francesco Corallo heeft de bekende Amsterdamse advocaat Gerard Spong ingehuurd in een (nieuwe) poging de Knipselkrant Curaçao de mond te snoeren.
De op Sint Maarten woonachtige casinobaas probeert dat via de rechter in Nederland voor elkaar te krijgen. Spong blijkt bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam een verzoek te hebben ingediend om strafrechtelijke vervolging in te stellen tegen hoofdredacteur Nicolaas Herders en provider Hosting Concepts.
Vorige week werd bekend dat het OM in Willemstad een soortgelijk verzoek van de advocaten Peppie Sulvaran en Chester Peterson heeft afgewezen. Die vonden dat de Knipselkrant hen ten onrechte in verband had gebracht met maffiapraktijken (Corallo en MFK-leider Gerrit Schotte zijn er klant), maar zij vingen bot: Het OM zag geen reden om tot vervolging over te gaan.
Toeval of niet, maar enkele dagen later ontving hoofdofficier Marc van Nimwegen van het Parket Rotterdam een ‘strafverzoek’ van Spong. In het acht pagina’s tellende epistel - waarvan een kopie in handen is van deze krant - vraagt hij het OM om de Knipselkrant te vervolgen voor smaad, belediging en het niet eerbiedigen van de persoonlijke levenssfeer van zijn cliënt Corallo.
De grieven richten zich tegen blogs die op 1 en 3 april op de website van de Knipselkrant zijn gepubliceerd waarin gedetailleerd uit de doeken wordt gedaan hoe de tot Nederlander genaturaliseerde Italiaan al sinds 2005 zou proberen een banklicentie te bemachtigen om zo tientallen miljarden zwart geld te kunnen witwassen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.