Van onze redactie
Willemstad - De kwaliteit en het beleid van het secundair beroepsonderwijs (sbo) op Curaçao staat centraal tijdens een seminar van The College of the Dutch Caribbean (CDC), dat 20 jaar bestaat. In het kader van deze viering organiseert de CDC de studiedag over het sbo. ,,Hoe speelt het secundair beroepsonderwijs in op de huidige lokale en internationale tendensen en welke kwaliteitskaders moeten ontwikkeld worden om de basis van het sbo-onderwijs te verstevigen?”De bijeenkomst vindt plaats in de Belle Alliancezaal van het Avila Hotel. Op het programma staat een reeks sprekers, onder wie minister Etienne van der Horst (PAIS) van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Hij zal ingaan op het belang van het sbo voor Curaçao in het algemeen en voor de overheid en de economie in het bijzonder. De manager van de CDV, Angela van Keulen, spreekt over ’20 Jaar mbo/sbo-onderwijs bij het jubilerende onderwijsinstituut. Rubina ‘Rubia’ Bitorina, inspecteur-generaal Onderwijs, geeft inzicht in het toezicht en de toezichtkaders voor het hbo-onderwijs. En Lisette van Lamoen-Garmes, algemeen directeur van het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS), spreekt over de uitdagingen en ontwikkelingen in het sbo. Tot slot is er een paneldiscussie.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.