Van een onzer verslaggevers
Willenstad - Volgens de Antilliaanse Aannemers Vereniging (AAV) gebeurt de bouw van de Mirador bij luchthaven Hato niet veilig.

Niet alleen de arbeiders lopen gevaar, maar ook de kwaliteit van de constructie laat te wensen over. Curaçao Airport Partners (CAP) laat aan het Antilliaans Dagblad weten dat er inderdaad problemen zijn met de naleving van de veiligheidsnormen.
,,Tegen dit soort uitvoeringen is geen concurrentie mogelijk”, zegt voorzitter Mike Willem van de AAV. Hij wijst erop dat steigers op de bouwplaats niet voldoen aan de veiligheidseisen. ,,Op plekken met valhoogtes van ongeveer tien meter, zijn er geen leuningen aangebracht.” Volgens de AAV wordt voor de overkapping staalwerk gebruikt dat niet afdoende is beschermd tegen corrosie. Het staal zou in een ‘omgeving met extreem hoge luchtverontreiniging’ thermisch verzinkt moeten zijn.
Woordvoerder Diane Martis bevestigt alleen dat ‘CAP er achter is gekomen dat de aannemer tekortschiet in het zorgen voor een veilige werkomgeving voor de arbeiders’. Er worden direct stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat de veiligheidsnormen worden nageleefd, ‘zodat de bouw van de Mirador veilig en snel door kan gaan’. Verder stelt CAP dat aannemers volgens vastgestelde procedures worden geselecteerd in de verwachting dat zij zich zullen houden aan de veiligheidsvoorschriften.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).