Oppositie keurt handelwijze minister af: Staten onjuist geïnformeerd.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling heeft gisteren tijdens de vervolgvergadering in de Staten over Curaçao Airport Holding (CAH) twee moties van de oppositie overleefd die zijn handelwijze afkeurden.
De oppositie liet weinig heel van de antwoorden van Palm op de vragen die de Statenleden op 26 maart hadden gesteld over CAH en het vertrek van directeur Maurice Adriaens. ,,De minister heeft het parlement verkeerd geïnformeerd. En een minister die dat doet moet zijn ontslag indienen”, zei PAR-Statenlid Armin Konket in de tweede ronde. MFK-leider Gerrit Schotte zei het niet vaak met de PAR eens te zijn, maar dit keer wel: ,,Neem ontslag voor je een motie van wantrouwen tegen je krijgt”, zei Schotte. Maar zover kwam het niet. Palm verdedigde zich in de tweede ronde fel: ,,Ik handel naar eer en geweten en ik behandel iedereen met respect. Geen enkel Statenlid hoeft om mijn ontslag te vragen. Als ik fouten maak, dan stap ik zelf op.”
In de eerste motie werd Palm ervan beschuldigd de naam van Adriaens zonder goede reden publiekelijk te hebben belasterd. In de tweede motie werd de benoeming van een interim-directeur bij CAH afgekeurd, omdat dit niet volgens de juiste procedure zou zijn verlopen. Tijdens de vergadering had Palm bekendgemaakt van plan te zijn Quintini Ignacio tot interim-directeur te benoemen. Beide moties kregen alleen de steun van de oppositie en werden met 11 tegen 9 stemmen verworpen.
Minister Palm herhaalde in zijn antwoorden op de vragen in de eerste ronde wat hij in zijn presentatie op 26 maart al had gezegd. ,,Curaçao Airport Holding functioneert niet goed.” De overeenkomst met Curaçao Airport Partners (CAP) wordt niet goed uitgevoerd, investeringen verlopen niet volgens afspraak en de verhoging van de Passenger Facility Charge leverde veel klachten op van luchtvaartmaatschappijen. De minister benadrukte opnieuw dat directeur Maurice Adriaens niet is ontslagen, maar dat hij een contract voor vijf jaar had dat niet wordt verlengd. Verder herhaalde Palm ook dat de projecten waar CAH mee bezig is, niet door de regering worden beëindigd. ,,Ze zijn goedgekeurd en ze gaan verder. We hebben alleen de focus verlegd naar het beter presteren van de luchthaven.” Omdat het niet snel genoeg verliep, is Airport City, de ontwikkeling van het terrein, op de tweede plaats gekomen.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).