Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er is een film gemaakt over het leven van de man achter het Avila Hotel: Nic Møller.

‘A Viking in the Tropics, a postcard form Curaçao’, gaat op 30 april in Teatro Luna Blou in première. 

‘A Viking in The Tropics’ is een muzikale film van Marie Lou Schoenmakers en Biba Krklec over het volle en rijke leven van een man op het eiland waaraan hij zijn hart had verpand en die verleden maand op 80-jarige leeftijd is overleden. Hij heeft deze productie van Schoenmakers nog kunnen zien en heeft er zijn goedkeuring aan gegeven.
De Deen Nic Møller belandde ruim vijftig jaar geleden op Curaçao. Hij begon zijn carrière op het eiland als diamantair en groeide uit tot de drijvende kracht achter het gerenommeerde Avila Hotel in Willemstad. Volgens de organisatie was Møller iemand met een passie voor muziek en kunst. ,,Hij wist in een omgeving waar dat niet altijd voor de hand lag, het verschil te maken door te investeren in de mensen met wie hij werkte. Zijn liefde voor de muziek en de kunst werden de leidraad voor zijn zakelijke onderneming.”
Dat is dan ook terug te vinden in de film over zijn leven. De film gaat donderdag 30 april om 19.00 uur in première. Op donderdag 8 en donderdag 15 mei zal de film eveneens te zien zijn in Teatro Luna Blou.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).