Willemstad - Het Curaçaose rugbyteam heeft overtuigend gewonnen van St. Lucia.

 

Zaterdag speelden zij in het kader van de Caribische kampioenschappen tegen elkaar op het veld van Bonam. De volgende wedstrijd is nu op 2 mei en wordt gespeeld op en tegen de British Virgin Islands.
St. Lucia begon de wedstrijd zaterdag sterk. Vanaf de kick-off werd de Curaçaose defensie zwaar getest en in korte tijd uit elkaar gespeeld met als gevolg een snelle ‘try’ voor de mannen uit St. Lucia. Met de benutte conversie stond Curaçao snel op een achterstand van 0-7. Vlot trokken de mannen van captain Jacco Eilers de stand gelijk door een snelle bal vanuit de voorwaartsen naar lijn en debutant Beer van der Zaag zette de eerste score op het bord voor Curaçao. Player/coach Rob Perry maakte de conversie en de stand was weer gelijk.
Daarna ging het lange tijd gelijk op, maar naarmate de wedstrijd vorderde kregen de Curaçaoënaars meer grip op het spel van de tegenstanders en werd de organisatie steeds beter. Dit resulteerde in een ‘maul’ van de voorwaartsen waaruit tweede rijer Marius van Noort de ‘try’ kon drukken. Nog voor de rust zette ‘winger’ Ullrich Anoldus met een niet te houden sprint nog eens vijf punten op het bord.
Curaçao kwam sterk uit de rust en na wederom knap werk van de voorwaartsen mocht Van Noort weer scoren. Door een combinatie uit de lijn zorgde Ullrich eveneens voor zijn tweede ‘try’. Aanvallend kwamen de mannen van St. Lucia er maar mondjesmaat uit, maar harde tackles van Curaçaose zijde zorgden ervoor dat ze er niet doorheen kwamen. Van Noort kon nog een keer scoren uit een snel genomen penalty en met nog tien minuten te gaan leek de buit binnen.
St. Lucia gaf zich echter niet zo maar gewonnen, en voerde nog eenmaal de druk hoog op. Hoewel ‘winger’ Jerwien Maduro nog een ‘try-saving tackle’ maakte, wist St. Lucia toch nog twee ‘tries’ en een ‘conversie’ te scoren. De Curaçaoënaars hadden echter voldoende voorsprong opgebouwd en konden zelfs met een man minder de winst binnenhalen. Met de eindstand van 36-19 heef de Curaçaose selectie een overtuigende zege geboekt. Daarnaast put het team veel motivatie uit het feit dat er een grote groep spelers zich in korte tijd als volwaardige rugbyers hebben ontwikkelt.

Foto Mark Verburg


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.