Project Megapier voorlopig alleen gericht op constructie tweede megapier.
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Seaport Village, ook wel bekend als de ‘tourist village’, die deel uitmaakt van het tweede megapierproject - zal in een latere fase van het project worden geconstrueerd. Dat heeft minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.
Het project voor de tweede megapier, ook wel bekend als Rif Seaport Curaçao, bestaat uit een nieuwe megapier met een capaciteit om grotere schepen onder te brengen, nieuwe faciliteiten om diensten aan passagiers aan te bieden en een nieuw transportgebied en tot slot Seaport Village, met winkels, entertainment en restaurants. ,,Om een snellere vooruitgang van het project te realiseren, is ervoor gekozen om op dit moment te concentreren op de constructie van de megapier en het gedeelte van service en transport”, zo laat Palm weten.
In het kader van het project zijn verschillende vergunningen aangevraagd aan overheidsinstanties. Het gaat hier onder andere om een Hindervergunning, een Bouwvergunning en een vergunning op basis van het Verdrag Maritiem Beheer, zo laat de Economieminister weten. ,,Ook zijn desbetreffende instanties benaderd om te beginnen met het treffen van de voorbereidingen voor het realiseren van een toegangsweg voor constructiemateriaal. Het is de bedoeling om op zo kort mogelijke termijn - al in mei of juni - te beginnen met het boren voor het grondonderzoek.”
Het project wordt deels gefinancierd door de Curaçao Ports Authority (CPA). ,,Voor het andere deel zijn we nog in onderhandeling met cruisemaatschappijen”, zo laat Palm weten die verder aangeeft dat de constructie voor dit project in december van dit jaar kan beginnen en in het eerste kwartaal van 2017 kan worden opgeleverd.

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.