Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Venezolaanse golfer Otto Solis is de winnaar van de MCB Curaçao Masters, dat dit weekeinde bij Blue Bay georganiseerd werd.

 

De organisatie blikt terug op een geslaagde editie. Het gehoopte aantal bezoekers werd behaald en zowel publiek als deelnemers hebben genoten van topgolf en een mooie finale met een bijzondere winnaar, zo laat de organisatie weten. ,,Otto Solis is een speler die een sterke band heeft met Curaçao. Solis speelt het toernooi al jaren en is een graag geziene gast. Bovendien was hij ook al de winnaar van 2008.”
Met zeer solide scores de afgelopen drie dagen (69, 71 en 72 slagen) is Solis uiteindelijk geëindigd op -2. Als 2015 winnaar heeft Solis tevens zijn ‘Blue Jacket’ in ontvangst genomen. De runner-up is Sebastian Buhl uit Duitsland. Naast zijn tweede plek, is het team (Spigt Dutch Caribbean) waarmee Buhl speelde als eerste geëindigd.
Gedurende de dag is er geld ingezameld voor het goede doel van het event, de Excel Arts Academy. Vijftig kinderen van deze vereniging hebben bij aanvang van het Curaçaose golffeest een clinic gekregen van de 28 pro’s. Samen met nog 100 kinderen van Curaçao hebben ze leren golfen en vele andere spelletjes gedaan.
Hoofdsponsor Maduro & Curiel’s Bank en toernooidirecteur Vincent Zrour waren zeer tevreden met deze Charity Kids Clinic. ,,De blije gezichten van de kinderen geven elke ouder een goed gevoel, golfer of niet.” Na de finale, was er een raffle met prijzen voor de bezoekers en gingen de golfers en sponsoren naar Blue Bay Beach om te genieten van het slotdiner.
De organisator van het golfevent had ‘Tumbao Curaçao’ uitgenodigd voor het slotfeest voor spelers, sponsoren en bewoners van het golf & beach resort. De Cubaanse band mocht het Caribische golffeest van het jaar afsluiten bij de Sunset Bar van Blue Bay.

Foto Brigitte van der Winden


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.