Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Helga Mensing heeft, na het ontvangen van erkenning van de regering van Curaçao voor haar harde werk tijdens ruim twee decennia als deken van het Corps Consulaire van Curaçao, ook erkenning gekregen van haar collega’s.

mensingconsul

Onlangs werd er aan haar een plakkaat uitgereikt.
Haar collega’s laten weten: ,,Het was moeilijk om alle verdiensten en prestaties van mevrouw Mensing als deken te plaatsen op het plakkaat.” Van de organisatie van de literaire wedstrijd in de voormalige Nederlandse Antillen, tot het nauwgezet onderzoek van de oprichting van het Corps in 1944; van de organisatie van het Ficac (Fédération Internationale des Corps et Associations Consulaires) Congres om het nieuwe millennium te verwelkomen, tot de viering van de vele Verenigde Naties- en consulaire dagen, tot het fantastisch concert gehouden om de Platinum Verjaardag van het Corps te vieren. De voormalig deken heeft een lange lijst aan verdiensten. ,,Ze is altijd een fantastische Liaison geweest.”
Tijdens haar termijn als deken heeft ze veel collega’s onderscheiden voor hun bijdrage aan de doelen van het Corps. Ze heeft ook steun gegeven aan de organisatie van de Internationale Bazaar, een evenement van de Directie Buitenlandse Betrekkingen in samenwerking met het Corps Consulaire.
Het Corps besluit: ,,Mevrouw Mensing heeft zich teruggetrokken als deken van het Corps, maar heeft een belangrijk legaat achtergelaten: wanneer je iets doet, doe het dan goed. Wet en orde waren haar woorden. Het Corps neemt afscheid van u, mevrouw Mensing, maar zal hard blijven werken om haar doelen te bereiken.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).