Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Eenentwintig bedrijven in Nederland hebben al een Raad van Kinderen ingesteld; en dat aantal moet dit jaar nog eens verdubbelen.

rvklaurentien

Maar er is nu ook internationaal succes voor het initiatief van de stichting Missing Chapter van prinses Laurentien. Gisteren werd in aanwezigheid van de prinses, cco Steven van Nieuwenhuijzen van TUI en een afvaardiging van de Curaçaose toerismesector de eerste Curaçaose Raad van Kinderen gelanceerd.
Want, zo stelde de prinses gisteren in een goed gevuld Teatro Luna Blou: ,,Wij hebben als volwassenen de juiste beslissingen te nemen. Maar we hebben kinderen en jongeren daarbij nodig.” Haar doelstelling is dat het voor elk bedrijf normaal wordt naast een Raad van Bestuur en wellicht een Raad van Commissarissen een Raad van Kinderen te hebben. Zo ver is het op Curaçao nog niet, daar werd gisteren voor de toeristische sector een Raad van Kinderen in het leven geroepen.
Minister Etienne van der Horst, in zijn hoedanigheid als vicepremier: ,,Wij nemen de jeugd serieus. Deze jongeren groeien op tot kritische en participerende burgers.” Minister Dick van Onderwijs, Cultuur en Sport geeft toe dat er een ‘mindset’ nodig is voor het instellen van een Raad van Kinderen: ,,In mijn tijd moesten wij als kinderen stil zitten en goed naar de volwassenen luisteren. Maar wij moeten ons nu realiseren dat wij diegenen zijn die naar de kinderen moeten luisteren.”
De prinses, die gisteren voor het eerst op Curaçao was, komt in juni terug. Dan komt de Raad van Kinderen met de eerste aanbevelingen. Dan toetst de prinses ook of haar voorspelling, dat er samen wordt geleerd waar er samen aan de slag wordt gegaan, is uitgekomen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.