Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onlangs is er een meldpunt voor seksueel misbruik door geestelijken in het leven geroepen op Curaçao, naar aanleiding van een documentaire op de Nederlandse televisie over misbruik door fraters op Curaçao. Bij dit meldpunt zijn de eerste meldingen binnengekomen.
Dat laat de organisatie achter het meldpunt weten. Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen zich anoniem melden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De groep betrokkenen achter het meldpunt is bezorgd over de manier waarop op Curaçao door de katholieke kerk met seksueel misbruik door religieuzen wordt omgegaan.
Zij willen dan ook dat het beeldje dat van een slachtoffer is gemaakt wordt geplaatst naast de deur van de kathedraal in Pietermaai. Nu staat het beeldje in de tuin van het Emauscomplex in Soto, het vroegere instituut San Fernando. Het beeld is gemaakt door de frater die de jongen die voor het beeld geposeerd heeft misbruikte, zo laat het meldpunt weten.
,,Dit beeldje moet als gedenkteken fungeren voor het seksueel misbruik door religieuzen op Curaçao. Nu staat het beeld op een plaats die niet voor het publiek toegankelijk is. Het beeld moet een symbool zijn voor hoe de gebeurtenissen uit het verleden door de kerk niet onder ogen worden gezien en hoe tegen vergelijkbare gebeurtenissen in het heden door de kerk niet adequaat wordt opgetreden.”

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.