Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Een opzichter die op Goede Vrijdag in het park Roi Rincon met zijn twee honden wandelde, kwam tijdens zijn wandeling twee gewapende mannen tegen.

De opzichter gaf aan dat ze niet bang hoefden te zijn voor de honden en wilde net aanstalten maken om de honden vast te houden, toen de beide mannen het vuur openden op de dieren, zo meldt Stichting Uniek Curaçao in een schriftelijke verklaring.
Volgens de stichting waren de mannen in het bezit van twee grote zakken dode leguanen en waren ze kennelijk ‘triggerhappy’ en schoten op alles wat bewoog. ,,In het verleden werd ook al geconstateerd dat de endemische uilen (palabrua) en aanwezige hanen het slachtoffer waren van schietpartijen”, aldus Stichting Uniek Curaçao.
Behalve dat het park een status heeft van conserveringsgebied - hetgeen jacht verbied - staan noch de eigenaar (Curaçao Airport Holding) noch de beheerder (Stichting Uniek Curaçao) het jagen toe. ,,Na het schieten en verwonden van de honden werd de opzichter bedreigd en gaven de twee schutters aan verder te willen gaan met de jacht”, aldus de stichting, die verder aangeeft dat de gebelde politie toen echter al was gearriveerd en meteen ingreep. ,,De geweren werden in beslag genomen en er wordt aangifte gedaan voor dierenmishandeling, bedreiging en illegaal jagen.”
Tot slot laat de stichting weten dat het jagen in een gebied voor recreatie en toerisme bedreigend en storend is. ,,Stichting Uniek Curaçao rekent op een frequenter optreden van politur in dit gebied.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).