Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Coöperatieve Consumentenvereniging ‘Botica Wilhelmina’ (CCBW) is failliet verklaard. Voormalig bewindvoerder Robert Bottse van HBN Law is benoemd tot curator en kondigde begin deze week al aan dat er een wonder moest gebeuren om het bedrijf te behoeden voor een faillissement. Bij het bedrijf werkten 35 mensen in drie apotheken. Fekoskan toonde belangstelling voor een doorstart, maar kon niet tot overeenstemming komen met CCBW. In zijn tweede verslag aan de rechter-commissaris schreef Bottse al dat CCBW en Fekoskan onvoldoende met hem samenwerkten en dat CCBW zelfs in strijd handelde met ‘het wezen van surseance’.

De surseance van betaling werd in oktober 2014 aangevraagd, en werd op 19 december verleend. Bottse werd als bewindvoerder aangesteld. In februari concludeerde hij dat er geen vooruitzicht meer was op het voldoen van de vorderingen. Toch werd de beslissing steeds aangehouden en duurde het tot afgelopen maandag voor het faillissement werd uitgesproken.

Volgens de rechter was het een bijzondere surseance. De drie botika’s Plasa, Banda Bou en Montaña Bou waren al die tijd al gesloten, waardoor er geen omzet meer werd gemaakt. Ook bijzonder was dat Fekoskan zonder betaling de taken van het bestuur overnam met het oog op de doorstart. Onder andere vanwege de personeelskosten van 85.000 gulden per maand, die nauwelijks werden teruggedrongen, is het volgens de rechter niet verantwoord de surseance voort te zetten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).