Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Oppositielid Gilmar Pisas van MFK heeft schriftelijke vragen gesteld aan minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur (PS) en minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling (PAIS) over de onaangename lucht die uit Boka Ascencion komt. Het zijn volgens Pisas vooral de wijken Ascencion, Sumbu, Dokterstuin en omgeving die last ondervinden van de stank die uit de richting van Ascencion komt en het is volgens de parlementariër bijna niet mogelijk om de ramen in deze omgeving open te doen. De stank is volgens hem te wijten aan het droogvallen van de saliña in het gebied waardoor de modder en de planten een rottingslucht produceren en dit is volgens Pisas weer het gevolg van het niet verwijderen van aangespoeld zand in de boka. 

,,Het is een gebied met een grote toeristische attractiewaarde vanwege de schildpadden die er te zien zijn. Onder ons kabinet heeft minister El Hakim plannen gemaakt om het zand te laten opzuigen en te gebruiken voor andere stranden, maar dat is niet doorgegaan omdat ons kabinet viel”, aldus Pisas.
Hij wil van de genoemde ministers weten wat er gedaan zal worden om het probleem zo snel mogelijk op te lossen en niet alleen de stank op te lossen maar ook om het toeristische gebied volgens hem te beschermen. Tevens wil hij weten welke organisatie verantwoordelijk is voor het gebied.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).