Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad – A.H. - de man die vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de moord op zijn vrouw - wordt bedreigd. Dat heeft zijn raadsvrouw Marie-José Eisden van SMS-advocaten tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.
H. gaat nu de tweede termijn in van acht dagen in bewaring. Zijn vrouw - een verpleegster van beroep - werd op 15 maart bij thuiskomst aan de Kaya Misa Alegre in Bonam doodgestoken. Enkele dagen later werd haar man in de boeien geslagen.
Tegenover deze krant laat Eisden weten dat haar cliënt eerst in het cellencomplex te Barber werd vastgehouden, maar later is overgeplaatst naar Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK). In de gevangenis werd hij echter bedreigd, waardoor de rechter-commissaris maandag alsnog heeft besloten H. terug te plaatsen naar Barber. Ook bij het gerecht, waar H. met vier andere gedetineerden heeft vastgezeten, is hij volgens zijn raadsvrouw - waar zij bij stond - met lichamelijk geweld bedreigd. ,,Er is natuurlijk al het een en ander in de pers verschenen over deze zaak en dat wekt blijkbaar dat soort gevoelens op bij medegedetineerden”, zo laat Eisden weten. ,,Iedereen is op de hoogte van de problemen van de cellen bij Barber en dat ze eigenlijk niet detentiegeschikt zijn, maar het is nog altijd beter dan in SDKK. Daar wordt mijn cliënt in ieder geval niet bedreigd.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).