Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een ‘beaked whale’, in het Nederlands een spitssnuitdolfijn, is onlangs gestrand aan de noordkust van het Christoffelpark.

dolfijn

Dat laat het Southern Caribbean Cetacean Network (SCCN) weten via de sociale media.
Mark Vermeij van Carmabi trof de gestrande dolfijn aan, waarna hij SCCN waarschuwde. George Kiefer en Aimee Brown van SCCN gingen daarna onder leiding van Cyrill Kooistra van het Christoffelpark naar de plek toe. SCCN ontdekte dat het niet om een ‘gewone’ dolfijn ging maar om een ‘beaked whale’. Het dier was al enkele dagen dood.
Haaien hebben zich tegoed gedaan aan het dier; er zijn meerdere haaienbeten ontdekt op het lichaam. Ook de staart en de kop van de spitssnuitdolfijn ontbraken. Omdat het dier al in verre staat van ontbinding verkeerde konden er geen monsters worden genomen.
Het is niet de eerste keer dat er een beaked whale strandt op Curaçao; tien jaar geleden werd er ook al een dood aangetroffen. Deze dolfijnen leven in de diepe wateren rond de ABC-eilanden. Spitssnuitdolfijnen zijn familie van de Ziphiidae, die weer bestaat uit 22 soorten. Ze worden spitssnuitdolfijnen genoemd vanwege, de naam zegt het al, hun lange, spitse snuit.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).