Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tennis Federation Curaçao (TFC) tekende in het weekeinde voor de organisatie van de eerste editie van de jeugdranking, waaraan 139 jeugdtennissers hebben deelgenomen.

tennis

,,De deelnemers in de vier leeftijdsgroepen streden hard en sportief tegen elkaar”, zo laat de organisatie weten.
De TFC-jeugdcommissie onder leiding van Gloria Esseboom blikt dus tevreden terug. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de cyclus dit jaar met één toernooi uitgebreid naar totaal zes toernooien.
De jeugdtennissers die de meeste punten hebben verzameld in de zes toernooien van de rankingcyclus, komen uit in de Curaçaose jeugdkampioenschappen. Dit staat gepland voor het vierde kwartaal van dit sportjaar.
De wedstrijden zijn gespeeld op de tennisbanen van CSC te Damacor en RCC te Mon Repos. De kwart- en halve finales en de finales werden bij RCC afgewerkt.
Op de eerste speeldag, afgelopen vrijdag, werden er 62 wedstrijden gespeeld. Op zaterdag stonden er 51 duels op het programma. De competitie werd zondag afgesloten.
Bij de meisjes van 10 jaar en jonger (U10) won Sarah Loaiza van Tenni-Zha Marten met een score van 4-2, 5-4 na tiebreak van 7-3. In dezelfde leeftijdscategorie bij de jongens won Collin Faarup van Enzo Maduro met een score van 4-2 en 4-1. Bij U12 won bij de jongens Jaden de la Fuente van Nicholas de Haseth (4-1, 4-0). In deze leeftijdscategorie deden geen meisjes mee. Wel bij U14 waar Daniela de Haseth won van Daphne Sommer (7-6 (8-6) en 6-2). Bij de jongens won Quintan van Wijk van Noah Martis (6-4 en 6-2) in deze leeftijdscategorie. Onder 18 jaar werd Gabriela Singer eerste en Romy de Jong tweede met een score van 7-5 en 6-3. Bij de jongens werd Aydan Gomez Osorio eerste tegen Nicholas Every (6-2 en 7-5).


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).