Door een onzer verslaggevers

Willemstad - Winkelcentrum Sambil is klaar om ingericht te worden. Afgelopen zaterdag is het gebouw door aannemer CORE opgeleverd.

sambil

General manager Jonathan Cohen kreeg symbolisch de sleutel overhandigd. De huurders kunnen nu aan de slag om hun zaken in te richten, meldt Sambil Curaçao. Daarvoor hebben ze twee maanden de tijd, want de opening staat gepland voor 28 mei. De eerste winkel heeft gemeld al klaar te zijn voor het ontvangen van klanten.
CORE heeft de eerste fase van het project op Veeris volgens het laatste tijdschema op tijd opgeleverd. Directeur Cohen complimenteerde het bouwbedrijf hiervoor. Volgens hem was het geen gemakkelijk karwei, omdat er tal van innovaties zijn toegepast die voor de aannemer ook nieuw waren. Hij wees op de dakconstructie, die is voorzien van nieuwe materialen en technieken om het daglicht wel door te laten, terwijl het binnen koel blijft. Ook de XD filmzaal van Cinemark is iets nieuws voor het Caribisch gebied en dus ook voor Curaçao.
Van de tweede fase, aan de westzijde van het gebouw, is de ruwbouw ook klaar. Dit beslaat ongeveer een kwart van het totale project. Dit deel wordt pas afgewerkt als er een huurder is gevonden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.