Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Parlementariër Elmer Wilsoe van regeringspartij Pueblo Soberano wil dat Justitieminister Nelson Navarro van PAIS uitlegt waar de bepaling is opgenomen, dat Curaçao bij het niet nakomen van de order voor de levering van beveiligingscamera’s, een claim van 3 miljoen dollar te wachten staat.


Dat heeft het Statenlid in zijn toespraak van afgelopen zaterdag bij de sede verklaard. Wilsoe zei ook niet te begrijpen dat Navarro vorige week in een persconferentie verklaarde dat het gedoe om de plaatsing van de camera’s een gepasseerd station is. Het Statenlid vroeg zich af of dit wel het geval is. Ook plaatste het Statenlid vraagtekens bij de claim van drie miljoen. Het Statenlid vroeg zich af hoe het mogelijk is dat bij een contractbreuk, het land 3 miljoen dollar moet betalen, volgens Wilsoe kost het project zelf ook 3 miljoen. De politicus ontkende dat de ministers van Pueblo Soberano akkoord waren gegaan met de order voor de camera’s. De drie PS-ministers zijn akkoord gegaan om door te gaan met datgeen wat in de Memorandum of Understanding (MoU) stond, zo zei Wilsoe. De ministers waren er tegen dat het contract getekend zou worden, aldus de politicus, die eraan toevoegde dat het allemaal is gedocumenteerd. Zolang er niets is getekend, is de regering nergens toe verplicht, zo oordeelde het Statenlid.
Partijgenoot Jaime Cordoba stond in diezelfde bijeenkomst stil bij de vergadering van Samenwerkende Partijen die voor vandaag (maandag) gepland staat. Volgens Cordoba wordt het een verhitte vergadering. De PS-parlementariër zei dat de standpunten van de fractie bekend zijn. De politicus specificeerde niet welke punten voor een verhitte vergadering zorgen. Wel zei hij dat de fractie de zaken in de traditie van de PS afhandelt, daarbij is geen ruimte voor spelletjes, de partij hecht eraan dat alles volgens de wettelijke regels gebeurt. Het resultaat van het overleg van de Samenwerkende Partijen is vandaag aan het eind van de middag bekend, zo verklaarde Cordoba.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).