Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het ministerie van Justitie heeft burgers opgeroepen om zich te melden als zij informatie hebben over de twee jongeren die onlangs uit de Justitiële Jeugd Inrichting Curaçao, JJIC, (voorheen het GOG) zijn gevlucht.

De jongeren, Anderhier Carmelia en Jefferson Winklaar zijn woensdagavond uit de inrichting gevlucht. Een paar weken terug vluchtten ze ook al uit de JJIC. De jongeren zijn op grond van een preventieve maatregel voor minderjarigen, door de rechter in de inrichting beland. Volgens de verklaring verzetten de twee zich tegen het heropvoedingsprogramma dat zij nodig moeten volgen. Doordat zij zich verzetten, is er volgens justitie nu reden voor een andere aanpak.

Het ministerie weerspreekt de berichtgeving in sommige media dat de jongeren een strafblad zouden hebben. De twee jongeren verbleven in de open afdeling van de inrichting. Zij zijn kwetsbaar en moeten daarom zo snel mogelijk terug naar het instituut, zo schrijf het ministerie. Burgers die informatie hebben over de jongeren kunnen bellen met de politie op 911 of naar het JJIC, tel 7377933 of 7374468.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.