Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het ministerie van Justitie heeft burgers opgeroepen om zich te melden als zij informatie hebben over de twee jongeren die onlangs uit de Justitiële Jeugd Inrichting Curaçao, JJIC, (voorheen het GOG) zijn gevlucht.

De jongeren, Anderhier Carmelia en Jefferson Winklaar zijn woensdagavond uit de inrichting gevlucht. Een paar weken terug vluchtten ze ook al uit de JJIC. De jongeren zijn op grond van een preventieve maatregel voor minderjarigen, door de rechter in de inrichting beland. Volgens de verklaring verzetten de twee zich tegen het heropvoedingsprogramma dat zij nodig moeten volgen. Doordat zij zich verzetten, is er volgens justitie nu reden voor een andere aanpak.

Het ministerie weerspreekt de berichtgeving in sommige media dat de jongeren een strafblad zouden hebben. De twee jongeren verbleven in de open afdeling van de inrichting. Zij zijn kwetsbaar en moeten daarom zo snel mogelijk terug naar het instituut, zo schrijf het ministerie. Burgers die informatie hebben over de jongeren kunnen bellen met de politie op 911 of naar het JJIC, tel 7377933 of 7374468.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).