Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De brandstofprijs blijft dalen. Betalen benzinerijders nu nog 1,58 gulden aan de pomp, vanaf dinsdag 31 maart is dat 1,55 gulden. Een verschil van drie cent. Dieselrijders zijn nog voordeliger uit, de dieselprijs per liter daalt maar liefst 13 cent naar 1,15 gulden.

En dat is een historisch lage prijs. Ter vergelijking: zowel vorig jaar als in 2013 waren dieselrijders het goedkoopste uit toen zij 1,77 gulden aan de pomp moesten betalen. Dat is hoger dan de laagste prijs dit jaar. Diesel koste het meest in januari toen er 1,60 gulden per liter moest worden afgerekend.

Daarentegen stijgt de prijs van water. Moet er nu nog bij een gemiddeld verbruik tussen de negen en twaalf kubieke meter 11,77 gulden worden afgerekend: dat wordt per 1 april 12,53 gulden. Een verhoging van 76 cent per kubieke meter.

De prijs voor 1 kilowattuur daalt heel licht; met 1 cent. Bij een gemiddeld verbruik tussen de 250 en 350 kilowattuur moet nu 0,56 gulden worden afgerekend en vanaf 1 april is dat 0,55 gulden.

De prijs voor een grote en kleine gasbom blijft hetzelfde: voor een grote fles moet 60 gulden worden afgerekend en een kleine bom kost 13,50 gulden. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.