Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Naar aanleiding van de berichtgeving rond de bouw van de Rima-steiger/kade van de marine op Parera is door de MFK-fractie een spoedvergadering aangevraagd.

mfksteiger

De oppositiepartij wilde vandaag nog in de kleine commissie vergaderen, omdat er morgen een besluit zou vallen over de bouw van de steiger. Statenvoorzitter Mike Franco (PAIS) is resoluut in zijn reactie op het verzoek: ,,Ik kreeg vandaag (gisteren, red.) om 16.00 uur een brief, die is gedateerd op de 20e. Volgens de regels moeten de parlementsleden twee keer 24 uur de tijd krijgen om zich voor te bereiden.”
Statenlid Gerrit Schotte (MFK) zou in die vergadering graag de hoofden van dienst willen horen over de door hen eerder aangetekende bezwaren tegen de plannen van de marine voor de bouw van een nieuwe steiger en het verstevigen van de kademuren. Schotte beargumenteert het spoedeisende karakter op berichtgeving dat er een ‘gezamenlijke aanbeveling’ komt en dat er morgen een definitief besluit zou vallen. Hij wilde voorkomen dat er onomkeerbare besluiten zouden worden genomen.
,,Kennelijk weet de oppositie meer dan ik”, reageert Franco. ,,Mij is niets bekend van een besluit morgen. Tegenwoordig lijkt voor de MFK alles een reden voor een spoedvergadering.” Of er na de afwijzing van het verzoek alsnog een vergadering komt over de steiger van de marine weet de Statenvoorzitter niet. ,,Volgende week vergaderen we niet. Dus op zijn vroegst kan er over twee weken over gesproken worden. Als het dan nog nodig is.”
Met de bouw van de Rima-steiger/kade is een bedrag van 2,5 miljoen euro gemoeid. De havenmeester adviseert negatief omdat met de plannen nautische operaties in het in gedrang komen. De doorvaart naar de vissersbaai Baai Macola wordt smaller en wordt daardoor belemmerd. De ministeriële stuurgroep geeft daarentegen in correspondentie aan ‘het belang van de investering prioriteit te geven’ en ‘conform de bouwplannen van Defensie te beslissen’.
Uit de stukken blijkt dat er een alternatief voorstel is gedaan door de betrokken instanties maar dat de marine hier afwijzend op heeft gereageerd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.