Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vierde editie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR) wordt geopend door de Nieuw-Zeelandse film ‘The Dark Horse’. Dat werd donderdag bekendgemaakt door de organisatie tijdens de voorvertoning van de Argentijnse film ‘Wild Tales’.
Regisseur James Napier Robertson is aanwezig tijdens het festival. Hij regisseerde in 2009 zijn eerste speelfilm ‘I’m Not Harry Jenson’. Zijn tweede film, het drama ‘The Dark Horse,’ werd net als zijn debuut in eigen land juichend ontvangen en won onlangs de IFFR Publieksprijs in Nederland.
Tijdens de voorvertoning maakte de organisatie eveneens bekend welke drie films er zijn genomineerd door de jury in de korte filmcompetitie ‘Short Movies BIG Stories’ (SMBS). Uit de achttien inzendingen werden in het genre fictie ‘Distansia’ van Miguel Gonzalez Perret Gentil, Elizabeth Francisco en Kathelyn Amarica, in het genre documentaire ‘Press on Marelly’ van Romeo Welvaart en Minchenou Welvaart en in het genre music video:‘Hasi manera bo no sa’ van Selwyn de Wind, Michael Lampe en Nestor Evelyn uitgekozen.
Deze films dingen mee naar de Publieksprijs 2015 en worden tijdens het festival vertoond voorafgaand aan de genomineerden voor de Yellow Robin Award. Bij de vertoning kan het publiek haar waardering aangeven op een scheurkaart. De winnaar van de publieksprijs wordt bekendgemaakt op zaterdag om 19.00 uur.
Kaartverkoop voor het festival is zaterdag begonnen bij The Cinemas. Het festival gaat woensdag van start en het programma is te vinden op de website van de organisatie. www.curacaoiffr.com

Foto CIFFR


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.