Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Volgens de internationale overeenkomst ‘General Agreement on Tariffs and Trade (GATT)’ als onderdeel van de World Trade Organization (WTO) is het op Curaçao verboden om fruit en groente te vernietigen als daar niet een gezondheidsreden aan ten grondslag ligt. Dit stelt Gerrit Schotte (MFK) in een brief aan Economieminister Stanley Palm (PAIS) waarin hij zijn ontsteltenis uit over het onlangs vernietigen van groente en fruit in nog zeer goede staat. Hij kan het niet verkroppen dat Financiënminister José Jardim laat weten dat de douane gerechtigd was over te gaan tot vernietiging en dat Palm aangeeft dat vernietiging alleen niet had gemogen als er schaarste zou zijn aan de producten op de markt. ,,Het vernietigen van de groente en het fruit is tegen alle goed fatsoen in en een verspilling van heel waardevol voedsel”, zo voert het MFK-Statenlid aan. Hij wil daarom van zowel Jardim als Palm weten of zij op de hoogte zijn van de vernietiging en of dit legaal binnen de lokale en ook internationale wetgeving heeft plaatsgevonden. Ook wil hij weten of de ministers het ermee eens zijn dat internationale wetgeving boven lokale wetgeving staat en de lokale wetgeving afgeschaft moet worden als dit zo is. Tot slot vraagt hij wat de ministers eraan zullen doen om nutteloze vernietiging niet meer te laten plaatsvinden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).