Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Volgens de internationale overeenkomst ‘General Agreement on Tariffs and Trade (GATT)’ als onderdeel van de World Trade Organization (WTO) is het op Curaçao verboden om fruit en groente te vernietigen als daar niet een gezondheidsreden aan ten grondslag ligt. Dit stelt Gerrit Schotte (MFK) in een brief aan Economieminister Stanley Palm (PAIS) waarin hij zijn ontsteltenis uit over het onlangs vernietigen van groente en fruit in nog zeer goede staat. Hij kan het niet verkroppen dat Financiënminister José Jardim laat weten dat de douane gerechtigd was over te gaan tot vernietiging en dat Palm aangeeft dat vernietiging alleen niet had gemogen als er schaarste zou zijn aan de producten op de markt. ,,Het vernietigen van de groente en het fruit is tegen alle goed fatsoen in en een verspilling van heel waardevol voedsel”, zo voert het MFK-Statenlid aan. Hij wil daarom van zowel Jardim als Palm weten of zij op de hoogte zijn van de vernietiging en of dit legaal binnen de lokale en ook internationale wetgeving heeft plaatsgevonden. Ook wil hij weten of de ministers het ermee eens zijn dat internationale wetgeving boven lokale wetgeving staat en de lokale wetgeving afgeschaft moet worden als dit zo is. Tot slot vraagt hij wat de ministers eraan zullen doen om nutteloze vernietiging niet meer te laten plaatsvinden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.