Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De internationaal bekende Nederlandse cameraman, regisseur en filmproducent Jan de Bont verzorgt tijdens het Curaçao International Film Festival Rotterdam (Curaçao IFFR) een workshop over zijn werk. De workshop wordt op 26 maart gegeven.
De Bont werd in Nederland bekend met zijn camerawerk in de filmklassieker ‘Turks fruit’ uit 1973 van regisseur Paul Verhoeven. ‘Turks fruit’ kreeg een Oscarnominatie in de categorie beste niet-Engelse film. In 1992 werd de film uitgeroepen tot de beste Nederlandse film van de eeuw. Jan de Bont en Paul Verhoeven maakten ook naam met de films ‘De vierde man’ (1983) en ‘Basic instinct’ uit 1992. Zij maakten die laatste film nadat zij zich allebei in Hollywood hadden gevestigd. De Bont is internationaal bekend om zijn snelle camerawerk en het gebruik van veel kleur. Hij wordt beschouwd als een meester in het filmen van groot opgezette actiefilms waarbij hij explosies, stunts en actiescènes moet filmen zoals in ‘Lethal weapon’ uit 1987, ‘Die hard’ uit 1988 en ‘The hunt for Red October’ uit 1990. In 1994 vestigde De Bont zijn naam als regisseur met de film ’Speed’, deze film werd in 1996 gevolg door ‘Twister,’ een actiefilm met veel special effects over een tornado.
Komende donderdag wordt het programma voor de vierde editie van het filmfestival bekendgemaakt. Daarbij vindt in The Cinemas een voorvertoning plaats van de Argentijnse film ‘Relatos salvajes - Wild tales’ van Damián Szifrón. Dit jaar werd deze film voor een Oscar genomineerd in de categorie beste niet-Engelse film. De film laat in zes verhalen de absurde en komische wraakfantasieën van mensen zien die in rap tempo alle redelijkheid en de controle over hun situatie verliezen. Vóór de vertoning worden de winnaars van de lokale wedstrijd ‘Short Movies BIG Stories’ bekendgemaakt. De winnende films dingen mee naar de publieksprijs en worden ook vertoond voorafgaand aan de ‘Yellow Robin Award’, een competitie voor opkomend filmtalent uit het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.
Het is tot 22 maart mogelijk om via de website van Curaçao IFFR te stemmen op de publieksfavoriet in de fotowedstrijd ‘Capture Curaçao’. De winnaars van deze wedstrijd worden op 24 maart bekendgemaakt. Toegangskaarten voor het festival zijn vanaf zaterdag om 10.00 uur te koop bij de kassa van The Cinemas.

www.curacaoiffr.com

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).