Natuurliefhebbers en experts vermoedden al dat het na de regenbuien van afgelopen week zou gebeuren en vanaf afgelopen weekend staan de kibrahacha's (Tabebuia billbergii) in Band’abou dan ook op verschillende plekken in bloei. De gele oases in het verder redelijk droge landschap trekken naast insecten ook verrassend veel vogels aan. In een boom op Westpunt zat een vrij zeldzame blauwduif te snoepen van de gele bloemblaadjes. Een bijzonder gezicht. Het was niet bekend dat deze vogelsoort bloemen van de kibrahacha op het menu had staan. Wie nog wil genieten van de gele bloemenpracht in het landschap moet dat snel doen, want de bomen zijn binnen enkele dagen weer uitgebloeid.

Foto Michelle da Costa Gomez


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).